Borg-certificaat

 

Wat is een BORG-certificaat

Een BORG-certificaat is een document waarmee u kunt aantonen dat de woning of bedrijf goed beveiligd is tegen inbraak. Veel verzekeraars bieden korting op de premie voor de inboedelverzekering als een BORG-certificaat overlegt kan worden.

Wanneer krijg je een BORG-certificaat

Een BORG-certificaat kan alleen verstrekt worden door een erkend beveiligingsbedrijf. Wilt u voor een dergelijk certificaat in aanmerking komen, dan dient u de beveiligingsmaatregelen in en aan uw woning/bedrijf te laten uitvoeren door een erkend beveiligingsbedrijf.

BORG-certificaat aanvragen

Citadel Beveiliging B.V. kan uw BORG-certificaat verzorgen omdat het een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf is. Onze adviseur zal dan bij u langskomen om te bepalen of uw woning/bedrijf aan de eisen voldoet en welke maatregelen eventueel nog nodig zijn.

BORG certificaat

Beoordeling risicoklasse:

Welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn wordt bepaald aan de hand van de Verbeterde Risicoklasse Indeling (VRKI 2018 v2.0) die beheerd wordt door het CCV. Op basis hiervan bepaalt onze adviseur in welke risicoklasse uw woning/bedrijf valt. In totaal zijn er vier risicoklassen, aangeduid met de cijfers 1 tot en met 4.

In welke risicoklasse het object valt is afhankelijk van de attractieve zaken. Met attractieve zaken worden spullen bedoeld die gevoelig zijn voor diefstal, zoals bijvoorbeeld: televisies, laptops, computers, sieraden, antiek en kunstobjecten. Naarmate de waarde van alle attractieve zaken, bij elkaar opgeteld, hoger wordt, is een hogere risicoklasse van toepassing en zijn meer beveiligingsmaatregelen vereist om voor een BORG-certificaat in aanmerking te komen.

Welke beveiligings maatregelen

Op basis de risicoklasse wordt bepaald welke beveiligingsmaatregelen er nodig zijn. Na het opstellen van een Programma van Eisen (PvE) en beveiligingsplan kunnen de beveiligingsmaatregelen getroffen worden. Na afronding van de werkzaamheden kan het Borg-certificaat worden afgegeven.

Kosten BORG-certificaat

Aan de aanvraag van een BORG-certificaat zijn kosten verbonden. Dit zijn kosten die wij aan het CCV moeten afdragen voor onze erkenning. Daarnaast zijn er natuurlijk ook kosten als u beveiligingsmaatregelen moet laten uitvoeren.

Korting op inboedelverzekering

Als u een BORG-certificaat kunt overleggen aan de inboedelverzekeraar kunt u tot wel 10 procent korting krijgen op de inboedelverzekering. Controleer snel bij uw verzekeraar hoeveel korting u krijgt als u in het bezit bent van een BORG-certificaat.

Contact

Dus wacht niet langer en NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP